söndag 16 september 2012

Djurparker: bra eller dåligt?

För att människan ska få ökad vetskap om djurriket och därmed ha en större chans att till exempel klara sig undan ett aggressivt vilddjur, eller bara göra jorden till en bättre plats för många arter måste hon få studera djuren i fångenskap. Att ha dem öppet för allmänheten tycker jag är en bra idé, utan djurparker skulle inte många människor kunna identifiera ens de vanligaste djurarterna. Att däremot bara stoppa djuren i en liten inhägnad utan någon hänsyn över huvud taget till deras naturliga miljö tycker jag absolut inte är okej, bara tanken på äldre tiders (och säkert vissa u-länders i nutid) zoo:n med små metallburar äcklar mig.
                Nu är ju inte jag någon djurparkschef men jag kan föreställa mig hur mycket det är att tänka på och hur många som (liksom jag) kommer och tror att allt är så lätt att fixa och att dom är kalla, hjärtlösa männsikor som inte bryr sig det minsta om djurens välmående, och jag förstår att de gör sitt bästa.

Jag kan inte fastställa exakt vad jag tycker om djurparker, alla är så olika och man kan som känt inte dra alla över en kam. Det beror helt enkelt på hur bra den är!


Hadehej!

1 kommentar:

  1. Sant. Man kan ALDRIG dra allt över en och samma kam. Men... kan man inte också bli lite VÄL försiktig genom att inte ta ställning alls? Blir inte det också tokigt?
    Bara för att vara lite jobbig, då...

    SvaraRadera